7.24.2009

PELATIHAN RU’YATUL HILAL

BULAN SUCI RAMADHAN SEGERA TIBA, MARI KITA SAMBUT DENGAN KAJIAN ILMIAH BULANAN PUSDIKLAT DEWAN DA’WAH

IKUTILAH TA’LIM BULANAN PUSDIKLAT DEWAN DA’WAH INI DENGAN MATERI PELATIHAN RU’YATUL HILAL BERSAMA:

UST. H. DR. AHMAD ZEIN AN-NAJAH, MA (DIREKTUR ISLAMIC CENTER AL-ISLAM BEKASI)

UST. KH. SYAFI’I (PIMPINAN PONPES FALAKIYAH CAKUNG)

AHAD, 02 AGUSTUS 2009 MULAI PUKUL 09.00 WIB DI MASJID WADHAH AL-BAHR PUSDIKLAT DEWAN DA’WAH SETIAMEKAR TAMBUN SELATAN BEKASI.

ACARA INI TIDAK DIPUNGUT BIAYA DAN TERBUKA UNTUK UMUM

CP: UST. DENI WAHYUDDIN (0813 1052 3771)

6 komentar:

 1. (video terbaru) WAHABI WAJIBKAN PENGIKUTNYA MINUM ARAK
  AWAS!

  WAHHABI MENYURUH UMAT ISLAM BAHKAN PENGIKUTNYA PERGI KE KEDAI ARAK DAN MINUM ARAK SAMBIL HISAP ROKOK

  Pada rakaman di atas tokoh Wahhabi utama zaman ini bernama Al-'Ar'ur yang pernah kalah berdebat dengan Syeikh Hassan Al-Saqqaf telah mengarahkan perkara yang haram minaddin biddhoruroh iaitu:

  Wahhabi tersebut (Al-'Ar'ur) memaksa dan menyuruh umat Nabi Muhammad minum arak (khamar) dan pergi ke kedai arak duduk dan minumlah arak. Itulah kenyataan sesat yang jelas dinyatakan oleh semua Wahhabi. Dengar sahaja suruhan Wahhabi agar kelompok mereka iaitu Wahhabi sendiri pergi minum arak.
  Bukankah arak dan minum arak itu adalah perkara yg amat jelas haramnya. Bahkan orang kafir asli pun tahu ianya haram dalam agama Islam. Subhanallah.

  Dalam raakaman tersebut juga tokoh Wahhabi itu melarang umat Islam masuk ke kelas-kelas pengajian Al-Quran, Sahih Bukhari dan Sohih Muslim kerana kelas pengajian tersebut TIDAK DIAJAR oleh Wahhabiyah Mujassimah Takfiriyyah.

  Semoga Allah memelihara kita dari terpengaruh dengan ajaran Wahhabi kerana mereka bukan sesat dalam aqidah sahaja bahkan menyuruh pengikut mereka (wahhabi) untuk minum arak.
  Rakaman di atas adalah bukti segalanya.

  Saksikan di : http://abu-syafiq.blogspot.com/2008/10/video-terbaru-wahabi-wajibkan-umat.html

  BalasHapus
 2. MEMBONGKAR FAKTA SEJARAH HITAM WAHHABI BERTINDAK MEMBUNUH UMAT ISLAM

  ( Edisi Sejarah Hitam Wahhabi Di Kota Thoif )

  1- WAHHABI MENYERANG KOTA THOIF SETELAH MENAWAN PEMERINTAHAN ASY-SYARIF GHOLIB HAKIM MEKAH PADA ZUL QAEDAH TAHUN 1217H BERSAMAAN 1802M KEMUDIAN WAHHABI MEMBUNUH PENDUDUK THOIF TERMASUK WANITA DAN KANAK-KANAK DAN WAHHABI TURUT MENYEMBELIH BAYI YANG MASIH DIPANGKUAN IBUNYA.
  ( Rujuk fakta sejarah tersebut dalam kitab berjudul Kasyfu Al-Irtiyab seperti yang telah discan di atas pada mukasurat 18 karangan Muhammad Muhsin Al-Amin dan beliau turut menukilkan kenyataan yang sama dari Mufti Mekah Ahmad Bin Zaini Dahlan )

  2- WAHHABI MEMBUNUH UMAT ISLAM DI DALAM MASJID-MASJID & RUMAH-RUMAH DAN WAHHABI BERTINDAK MENGEJAR SESIAPA YANG LARI DARI SERANGAN MEREKA LALU MEMBUNUH KEBANYAKAN MEREKA YANG LARI ITU, WAHHABI JUGA MENGUMPUL SEBAHAGIAN MEREKA TADI DALAM SATU KAWASAN MALANGNYA KEMUDIAN DIPUKUL LEHER MEREKA (BUNUH) DAN SEBAHAGIAN MEREKA DIBAWA OLEH WAHHABI KE SATU LEMBAH BERNAMA WADI ALUJ LANTAS WAHHABI MENINGGALKAN MEREKA DI WADI YANG KOSONG ITU YANG JAUH DARI PERKAMPUNGAN DALAM KEADAAN MEREKA DIBOGELKAN TANPA PAKAIAN ANTARA LELAKI DAN PEREMPUAN.
  ( Rujuk fakta sejarah tersebut dalam kitab sejarah berjudul Sofahaat Min Tarikh Al-Jazirah Al-Arabiyah Al-Hadithah pada mukasurat 178 dikumpulkan oleh Dr. Muhammad 'Audh Al-Khatib )

  * bersambung... ada 7ribu lagi sejarah HITAM Wahhabi yang akan dibongkarkan dalam blog ini berdasarkan fakta sejarah yang tepat. Nantikan...

  www.abu-syafiq.blogspot.com

  BalasHapus
 3. ana bukanlah wahabi yang antum kira akhi...
  i'diluu huwa aqrobu lit taqwa
  injaa'akum fasiqun binabain fatabayyanuu

  Akhi, bagi ana wahabikah seseorang atau bukan, selama dia berpegang dan berpedoman kepada Al-Qur'an dan As-sunnah sesuai pemahaman para Sahabat NAbi saw dan para Ulama yang benar maka dia adalah saudaraku.

  BalasHapus
 4. iya akh, komentar harus berdasarkan bukti, setiap perkataan kita akan dipertanggungjawabkan

  BalasHapus
 5. hmm...
  Abu Syafiq
  Sepertinya ada member di forum hidayatullah dengan id yoyochemeng yang sering mengambil artikel dari sana.
  Penuh dengan kebencian, membuat tidak obyektif dalam melihat masalah

  BalasHapus
 6. Maaf, akhi abu syafiq..ana kurang paham maksud komentar antum ini?
  wildan

  BalasHapus